Inentingen Vietnam: Welke Heb Je Nodig?

Wanneer u naar Vietnam afreist dient u ver van te voren de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen op gebied van inentingen. Net zoals op vakantie in Cuba, komen er in Vietnam heel wat ziektes voor waar je mogelijk zelfs het bestaan niet van wist. Voor uw vertrek is het dan ook raadzaam een afspraak te maken bij een vaccinatiebureau. Zij kunnen uw voldoende informatie geven over inentingen die voor u nodig zijn. Geef bij het bureau goed aan hoe lang u van plan bent te gaan reizen en wat uw plannen zijn (steden bezoeken, rondreizen enz.). Hieronder bespreken we enkele noodzakelijke inentingen en eventuele extra inentingen.

Noodzakelijke inentingen

De noodzakelijke inentingen die u zult moeten ondergaan bij een vertrek richting Vietnam zijn DTP (Difterie, tetanus en polio), buiktyfus (bij een verblijf van twee weken of langer), en Hepatitis A (geelzucht). Met deze inentingen bent u voor de meeste reizen voldoende beschermd. Er zijn echter uitzonderingen waarbij het vaccinatiebureau u zal aanraden extra vaccinaties te nemen.

Hepatitis B

Wanneer u van plan bent lang rond de trekken door Vietnam (of Azië in het algemeen) of wellicht een werkvakantie onderneemt dan is het raadzaam een vaccinatie te nemen tegen deze ernstige infectie. De inenting wordt aangeraden bij een verblijf van langer dan drie maanden. De inenting beslaat een serie van 3 inentingen. Daarna bent u levenslang beschermt tegen de ziekte.

TBC

Mocht u langer dan 6 maanden naar Vietnam reizen, of op plekken komen waar TBC heerst dan doet u er verstandig aan een TBC inenting te nemen. Dit vermindert de kans op de ziekte niet, maar zal de nare gevolgen van de ziekte sterk verminderen en de overlevingskans vergroten.

Hondsdolheid

Rabiës (hondsdolheid) is een ernstige virusziekte die onbehandeld zal leiden tot de dood. Het virus wordt overgebracht door de beet van een hond, kat, aap over vleermuizen. Ook door het laten likken door een hond kan de ziekte doordringen door slijmvliezen of wondjes op de huid. Wanneer u trektochten onderneemt, het platteland bezoekt of veel met dieren omgaat is het raadzaam u hiertegen te vaccineren.

Bilharzia

Bilharzia (ook wel schistosomiasis genoemd) is een wormziekte die u kunt oplopen bij het lopen of zwemmen door meren of rivieren in gebieden waar deze ziekte voorkomt. De eerste verschijnselen van de ziekte treden op na een maand na terugkeer uit het besmette gebied. Het is aan te raden enkel te zwemmen in gechloreerde zwembaden of in de zee.

Muggen

Muggen zijn verraderlijke ziektemakers. Ze kunnen bijvoorbeeld malaria overbrengen. Maar ook een ziekte als Dengue komt voor. Dit is een ziekte dat koorts, hoofdpijn en spierpijn met zicht meebrengt. Dit geneest echter vanzelf en is te voorkomen door overdag muggenwerende kleding te dragen en gebruik te maken van deet, een muggenwerende spray. Gevaarlijker is de Japanse Encefalitis die wordt overgedragen door muskieten. Deze ziekte geeft griepachtige verschijnselen en kan leiden tot een hersenvliesontsteking. De ziekte komt vaker voor op het platteland. Overleg met uw vaccinatiebureau of inenting tegen malaria en/of andere ziekten die door muggen worden overgebracht voor u noodzakelijk is.

Vakantie Aanbiedingen Vietnam

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!