Visum Vietnam - Nodig Voor een Vakantie Naar Vietnam?

Wanneer u richting Vietnam reist bent u verplicht een visum aan te schaffen. Het is belangrijk goed uit te zoeken wat voor visum u aanschaft. Hieronder geven we informatie over de verschillen in visa en kunt u een visa zoeken die bij u past. Ook bespreken we hoe u aan een visumautorisatie komt.

Visum voor vertrek

De meest voorkomende en beste manier van het regelen van een visum, is om deze aan te schaffen bij de Vietnamese ambassade. Deze ambassade vertegenwoordigd het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Vietnam en is bevoegd u een visum te verstrekken voor uw vertrek naar Vietnam. Wanneer u over een visumautorisatie beschikt kan een visum direct aan u worden afgegeven. Wanneer u dus bij de Vietnamese Ambassade langs gaat (vergeet uiteraard uw paspoort niet!!) krijgt u direct het visum mee. U kunt er ook voor kiezen uw paspoort op te sturen naar de ambassade. Binnen enkele dagen heeft u dan weer uw paspoort mét visum in huis. De kosten bedragen hiervoor 37 euro in Brussel en 50 euro in Den Haag. Wanneer u niet over een visumautorisatie beschikt zal het personeel van de ambassade deze voor u aanvragen. De kosten hiervan zijn echter wel hoger dan de kosten mét visumautorisatie. Het bedraagt hier een bedrag van 62 euro als u zich tot Brussel wendt en 65 euro als u dit in Den Haag laat uitvoeren. De Vietnamese ambassade zal er zorg voor dragen dat de afhandeling van uw visumverzoek spoedig verloopt zodat u direct het visum mee mag nemen. Wanneer u het verzoek via de post afhandelt zal dit ongeveer een week in beslag nemen. Het grote voordeel van het regelen van een visum voor vertrek is dat u van te voren alles geregeld heeft en niet voor verassingen komt te staan in Vietnam. De onderstaande methode heeft echter ook zijn voordelen.

Visum bij aankomst

U kunt er ook voor kiezen uw visum bij aankomst in Vietnam aan te schaffen. Hiervoor is het echter wel van belang dat u al een visumautorisatie heeft. Het voordeel van deze keuze is dat u van te voren niet langs de Vietnamese ambassade hoeft te gaan of uw paspoort hoeft op te sturen. Daarnaast is de prijs van een visum met 25$ behoorlijk lager dan in Nederland. Nadeel is echter wel dat wanneer u het land betreedt u eerst bij de douane in de rij zult moeten wachten. Dit zal echter onder normale omstandigheden zo'n 15 minuten in beslag nemen. Wanneer u per boot, bus of trein het land binnenkomt is het niet mogelijk een visum ter plekke aan te schaffen, dit kan enkel op vliegvelden. Houdt hier dus rekening mee de aanschaf.

Visumautorisatie

Een visumautorisatie kunt u enkel via uw reisorganisatie regelen. Veel reisorganisaties bieden de service van het regelen van het visum bij de reis aan. Ga dus goed na wat deze organisaties voor u regelen en wat u zelf moet regelen voor het aanvragen van uw visum.

Vakantie Aanbiedingen Vietnam

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!