Rondreizen Door Vietnam

De beste manier om alles van Vietnam te zien is natuurlijk een rondreis. Op deze manier komt u erachter hoe veelzijdig Vietnam is en hoeveel prachtige natuurwonderen het herbergt. Oude authentieke steden, prachtige rivierdelta's, woeste bergen en prachtige eilanden. Een rondreis door Vietnam biedt het allemaal. Van Hanoi, via Hué naar Ho Chi Minhstad is een prachtige route om het echte Vietnam te ontdekken.

Hanoi

Een eerste stop voor uw rondreis kan de hoofdstad Hanoi zijn. In de stad vindt u allerhande invloeden uit de Franse koloniale tijd. Maar ook aan tempels en bezienswaardigheden geen gebrek in deze wereldstad. Kijkt u echter goed uit met oversteken. De brommertjes, taxi's en auto's vliegen u aan alle kanten voorbij in een mierenhoop van verkeer. Hanoi herbergt echter ook enkele prachtige meren waar u even helemaal tot rust kunt komen na een bezoek aan het hectische stadsleven. Daarnaast is Hanoi een prima uitgangspunt om een bezoek te brengen aan het noordelijk berggebied. De hoge bergtoppen met haar glooiende rijstvelden aan de voet van de berg zijn een lust voor het oog en is de start van een avontuurlijke verkenningstocht.

Hué

Nadat u Hanoi en het berggebied hebt leren kennen, mag een bezoek aan Hué niet ontbreken. Deze eeuwenoude stad wordt omhuld door mysterie, geschiedenis en traditie. Hué is de oude hoofdstad van het keizerlijk Vietnam en dat is daar goed terug te vinden. Veel gebouwen zijn geplaatst op de UNECO lijst van werelderfgoederen: en terecht! Hier waant u zich in het oude oosterse leven en proeft u in alles de rijke cultuur van de Vietnamezen. Vanuit Hué kunt u uw reis verder voortzetten richting het zuiden. U komt dan in het gebied dat de Centrale Hooglanden heet. Hier vindt u de natuur op zijn mooist. Groene bergpassen, rijk aan tempels, riviertjes en wilde dieren. Daarnaast is het gebied een landbouwgebied en kunt een kijkje nemen bij het kweken van onder andere koffie, thee en rubber.

Ho Chi Minhstad

Ho Chi Minhstad is de grootste stad van Vietnam met zo'n zeven miljoen inwoners. Een stad dat nooit slaapt en waar u zich geen moment zal vervelen. Naast het presidentiële paleis, de Notre Dame Kathedraal en de tempels vindt u hier ook het War Remnants Museum. Hier komt u alles te weten over de belevenissen tijdens de Vietnam Oorlog. Een bezoek aan China Town mag uiteraard niet ontbreken. Een markt met alle mogelijke etenswaren en bloemen mag u zeker niet overslaan. De kleuren en geuren zullen u tegemoet vliegen. Vanuit Ho Chi Minhstad heeft u de mogelijkheid de vruchtbare Mekongdelta te bezoeken. De delta staat bekend om zijn vele groene rijstvelden. Ook kunt u hier prachtige wandelingen maken langs de oevers en kunt u bijvoorbeeld de drijvende markt bezoeken, waar alle waren worden verkocht op kleine smalle bootjes. Eenmaal aan de kust vindt u mooie witte stranden en gezellige kustplaatsjes en kunt u heerlijk uitrusten na een rondreis vol ervaringen die u nooit meer zal vergeten.

Vakantie Aanbiedingen Vietnam

 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!